مسمومیت و مرگ کارگر معدن در اثر عدم وجود شرایط ایمنی در محیط کار

 

ساوالان سسی : سجاد قنبری کارگر معدن طلای "آغ دره" تکاب (تیکان تپه) روز ۸ مهر ۸۸ بر اثر مسمومیت ناشی از سیانور و بی توجهی مسئولین کارخانه جان باخت.بر اساس اخبار رسیده، قنبری مدت سه سال در اتاق طلا و یک سال در سوله سیانورمعدن آغ دره کار می کرده است.این کارگر آذربایجانی در دو سال گذشته به دلیل آلودگی بیش از حد به جیوه و سیانور از ناراحتیهای روحی ، روانی و گوارشی رنج می برد و بر اساس قوانین باید از کارافتاده اعلام می شدپس از مراجعه این کارگر آذربایجانی به مسئولین کارخانه، عباس نیّری مدیر عامل کارخانه ضمن تاکید بر اینکه خطری جان شما را تهدید نمی کند از اعطای حقوق این کارگر سر باز زده و وی را مجبور به ادامه کار کرده بود.

مدیران کارخانه پس از مرگ سجاد قنبری سعی دارند با تطمیع و تهدید کارگران مرگ این کارگر آذربایجانی را خودکشی جلوه دهند و این در حالی است که هفته گذشته یکی دیگر از کارگران معدن مذکور به شیوه مشابهی مسموم شده بود و مسئولین معدن که از زنده ماندن وی ناامید شده بودند، سناریوی ساختگی خودکشی این کارگر را نیز از پیش آماده کرده بودند تا در صورت فوت، علت مرگ وی را خودکشی اعلام نمایند.

 

مرگ این کارگر جوان آذربایجانی در حالی اتفاق می افتد که پیش از این گروههای مدافع حقوق بشر خبر از اخراج دائمی کارگران مسموم و اخراج فصلی کارگران در فصل زمستان بدون در نظر گرفتن هرگونه مزایایی داده بودند.

 

کارگران معدن آغ دره تکاب که اکثریت قریب به اتفاق آنها ترک واهل شهرستان تکاب(تیکان تپه)هستند مجبورند در فصل زمستان جهت امرارمعاش به مناطق صنعتی فارس نشین مهاجرت کنند.

به گفته کارگران ٬آنها فاقد هرگونه امنیت جسمی هنگام کار می باشند و کارخانه فاقد تجهیزات لازم جهت تصفیه ماده باطله می باشد که باعث آلودگی منابع آبهای زیر زمینی منطقه نیز گشته است.

لازم به ذکر است که شرکت فرآوری پویا زرکان، سالانه بالغ بر چهار تن طلا، معادل ۱۴۰ میلیارد تومان طلا از معدن طلای آغ دره استحصال می کند که این مقداردر آمار كلي توليد طلاي كشور ذكر نمي‌شود و مسوولان روي آن نظارتي ندارند.مسئولین رده بالای این معدن همگی اهل اصفهان و یزد هستند.